O NOVIH TURISTIČNIH BONIH

EDINI PORTAL, KJER STE LAHKO PREPRIČANI, DA LAHKO UVELJAVLJATE TURISTIČNI BON

Od 19.6. do 31.12. lahko pri namestitvah v Sloveniji uveljavimo plačilo s turističnim bonom. Bon je veljaven za pokritje nočitve ali nočitve z zajtrkom.

Pri VSEH rezervacijah namestitev, ki jih opravite na našem portalu, lahko uveljavljate bon. Edina izjema bi bila, če izbrana namestitev bone ne sprejema ali če zahteva vnaprejšnje plačilo – vendar bodo taki primeri vselej zelo jasno označeni. V primeru sestavljenega produkta, kjer rezervacija že vključuje tudi večerjo (ki ni predmet plačila z bonom), bo tudi jasno navedeno, kolikšen del plačila se lahko pokrije z bonom.

Bon unovčujete tako, da to poveste receptorju turističnega objekta in sledite njegovim nadaljnim navodilom. Receptorju morate predložiti svoj identifikacijski dokument in izpolniti kratek obrazec. Ta obrazec boste dobili od njega pri namestitvi sami (lahko pa ga tudi prinesete s seboj – nahaja se tukaj)

Obrazec pa morate obvezno prinesti s seboj v primeru, da ga vnovčuje tretja oseba (npr. če dopostuje vaš otrok s starimi starši, sosedi, športnim klubom ipd) ali če ga prenašate med sorodniki (npr. med starimi starši in vnuki). V takih primerih bo treba bon izpolniti že pred obiskom turističnega objekta in imeti s seboj podpisana pooblastila. Obrazec se nahaja tukaj)

Bon je deljiv (možno ga je uporabiti večkrat) in prenosljiv, vendar le znotraj ožje družine (med starši in otroci oz. med starimi starši in vnuki). V primeru prenosa morate obvezno izpolniti obrazec, ki se nahaja tukaj. Turistični boni niso izplačljivi.

FURS je v zvezi s koriščenjem bona pripravil posebno animacijo.

Na spletni strani FURS so objavljena tudi pogosta vprašanja in odgovori ter praktični primeri uporabe turističnih bonov.

Za dodatna vprašanja so vzpostavili tudi posebni klicni center na številki: 08 200 1005.
Uporabniki mobilne aplikacije eDavki bodo preko nje obveščani o svojem turističnem bonu in bodo lahko spremljali tudi stanje njegove porabe. Vsem svetujemo, da si aplikacijo eDavki namestite. Postopek namestitve je objavljen na spletni strani Finančne uprave.